Black Friday eller Buy Nothing Day?

Black friday, Buy nothing day, Sociale medie kampagner, Køb lokalt, #køblokalt

Black Friday eller Buy Nothing Day?

Så blev det Black Friday, og tid til en fredagsfinale salut!

Er du også lidt splittet idag om du skal være sort eller grøn?
Skal du handle med vilde rabatter til Black Friday,

skaermbillede-2016-11-25-kl-11-39-26

eller skal du med på Buy Nothing bølgen, som Aktive Forbrugere promoverer?

 

Black Friday, Buy nothing day, køblokalt, koeblokalt

Alternativet har også en fin greenday kampagne
skaermbillede-2016-11-25-kl-11-48-44
Jeg får faktisk de samme tanker hver eneste år, ligesom mode kan mine tanker åbenbart genbruges.

Black Friday er et amerikansk koncept, hvor du som forbruger kan opnå mærkbare rabatter.

Mens jeg boede i London oplevede jeg en anden vinkel på Black Friday, nemlig Buy Nothing Day, hvor du ganske simpelt ikke køber noget den dag. Overhovedet.

Den “modstandsbevægelse”, er ikke er særligt populær hos butiksejere. Enhver der sælger B2C så gerne den kampagne forsvinde.

Men hvad handler Black Friday egentligt om? Du kan, som kunde, alt efter dine taleevner, opnå samme rabat hele året rundt.

Jeg har en bekendt, der aldrig betaler den pris der står på skiltet! Han forhandler som regel, når han er på restaurant, bar, eller køber tøj. Nogen gange bliver jeg en lille smule træt af det, og jeg gør det slet ikke nok selv, men det kan lade sig gøre! Så i princippet vil jeg sige, at Black Friday blot er skabt, for at få kunder i butikken.

Der er selvfølgelig dem der siger, at de ikke synes det er et godt koncept, men vi elsker jo alle at få rabatterne.

Hvad vælger du som butik og kunde? De forskellige farver deler vandende, hvilket er forståeligt for det er en svær debat.

Jeg kan sagtens identificere mig med de forskellige koncepter, men jeg vil slå et slag for et tredje koncept, som jeg brænder for. Hver eneste dag!

Kender du mig personligt, ved du at jeg støtter lokale butikker. Jeg har store drømme om at Bagsværd får en snert af Islands Brygge.
Nej det lød forkert.
Jeg drømmer om at alle de butikker jeg har lyst til at handle i, er tilstede i mit nærområde. Det styrker jeg ikke ved at handle online, ej heller

Der er mange grunde til at handle lokalt, ud over hvilket udbud du har i nærområdet. Men det handler også om dig, mig og vores land. En vare der bliver solgt, betyder husleje der kan betales. I det store billede en mulighed for en ansat, for barsel, for at gå på pension eller noget helt fjerde. Det betyder jo så også, at jo flere produkter der handles i udlandet, des mindre muligheder har vi i Danmark, for pengene går ud af DK. Derfor vil jeg gerne slå endnu et slag for #køblokalt istedet for intet at købe, og rabatterne kan du sikkert opnå alligevel.

Black friday, Buy nothing day, Sociale medie kampagner, Køb lokalt, #køblokalt
Hvorfor hoppe med på en amerikansk dille istedet for at skabe en lokal styrke istedet?

Er du med mig? Så brug #køblokalt

Denne kampagne er der slet ingen begrænsninger på – næææ den gælder 365 dage om året, og du slipper for en massiv annoncekampagne alle vegne. Win Win?